Monday, December 03, 2007

Radio Jerevan vastaa

Täällä Radio Jerevan. Meiltä on kysytty: ”Voidaanko Suomessa siirtyä yhtä hienoon vaalijärjestelmään kuin Venäjällä?”

Me vastaamme: ”Ilman muuta. Suomalaisilla olisi pitänyt olla jo viime eduskuntavaaleissa mahdollisuus äänestää presidentti Tarja Halosta. Tämä korjattaneen ensi vaaleihin mennessä. SDP tulee ottamaan listalleen myös ansioituneet veteraanit ja nuorten kestosuosikit Martti Ahtisaaren ja Mauno Koiviston. Keskustalaisia suosittelemme äänestämään Kekkosta ja Eskon Ahon poliittista ruumista. Kokoomuslaiset voivat antaa äänensä mausoleumissa makaavalle J. K. Paasikivelle.”

Meiltä on kysytty: ”Eikö tämä vaalijärjestelmä johda diktatuuriin?”

Me vastaamme: ”Ei suinkaan. Onneksemme Tiktak-bändi ei jatka enää kauttaan, koska muuten Suomessa olisi tiktaattori.”

7 comments:

Pekka said...

Olipa harvinaisen harmoniset ja kauniit vaalit. Tšetšeniasta tuli yli 99 prosentin kannatus Putinille. Tämä tarkoittanee, että Venäjän ei tarvitse enää pelätä tšetšeeniterrorismia, sillä kaikki äänestivät suurta johtajaa.

Durak said...

Aivan oikein hakea allegoria ja kuvitus vaalijuttuun neuvostoajalta. Totalitarismin ydin ja olemus puskee näkyviin vain hieman eri kaavussa kuin aikaisemmin.

Johannes said...

Horosho! Tshetsheniassa taisi myös äänestysprosentti yltää 99 & tasolle. Eli yli 98 % Yhtenäiselle Venäjälle, vaikka kotiin jääneet laskettaisiin tulokseen mukaan.

Anonymous said...

Jaottelusi moderneihin ja mielenkiintoisiin ajattelijoihin on sangen moderni ja mielenkiintoinen!

Minäkin äänestin Putinia.

Pekka said...

Kiitos tästä kohteliaisuudesta. Jako on pitkällisen prosessin tulos.Taidan poistaa ajattelijat nyt kokonaan ja korvata ne jollain muulla. Eiköhän tässä ole ajateltu jo ihan riittävästi yhdelle päivälle.

Muuten tänään minulle tehdyn terveystarkastuksen lomakkeessa lukee lausunnon kohdalla seuraavasti: "Sopiva." Että näin.

Jussi Ahokas said...

Tekikö tarkastuksen mies- vai naislääkäri?

Pekka said...

Hehe:) Okei okei. Nyt on mennyt täällä keskustelu jo niin uusille raiteille, että korjaan asian julkaisemalla vaihteeksi vakavampaa tekstiä.