Friday, July 21, 2006

Todellisuutta pakoon


Silmiini osui eilen sekatavarakaupassa myytävä Lasol Lady sixpack. Kyllä, toistan, Lasol Lady sixpack! Tämä markkinaliberalismin luomus sisältää pieniä punaisella värillä sävytettyjä Lasol-pulloja, jotka ovat kuuden kappaleen kantokassissa. Alla on teksti: ”Luovutusikäraja 18 vuotta”. Tuoteseloste lupaa mielyttävää tuoksua. Jätän lukijan vastuulle miettiä, millaisia assosiaatioita tämä herätti päässäni.

Hetken asiaa mietittyäni mieleeni tuli pari vuotta vanha tv-mainos, jossa lyhyeen mekkoon pukeutunut piirretty naishahmo kaataa autoon tuulilasinpesunestettä. ”Lasol Lady – miesten mieleen” oli mainoksen slogan silloin. Edelleen – no comments.

Koska kauppareissuni oli psyykkisellä tasolla näinkin ”huuruinen”, päätin lukea rauhassa viikon lehdet, jospa ulkomailla asiat olisivat paremmin. Aloitan lukemisen takasivulta; siellä on juttu saksalaisesta puolueesta, joka houkuttelee ääniä jakamalla ilmaista olutta. Jaahas. Porukka käyttää itsestään nimeä APPD (Saksan Anarkistinen Pogo-puolue), jonka ideana on vastustaa työntekoa. Heidän mukaan Berliini pitäisi jakaa uudelleen muurilla, mutta tällä kertaa kolmeen osaan. Itä-Berliinistä tehtäisiin väkivaltaelämyspuisto ja länsiosa jaettaisiin työtätekevien ja sitä vastustavien välillä. Ihan normi vaatimukset siis.

Loppusivalluksen tekee Helsingin Sanomat, joka uutisoi belgialaisesta pedofiilipuolueesta. Siihen kuuluu ilmeisesti kolme jäsentä, joiden vaatimukset voi päätellä suoraan liikkeen nimestä. Tähän voisi kirjoittaa jotain demokratia-dilemmoista ja suvaitsevaisuusongelmista, mutta ei, ei, ei kommentteja vieläkään. Maailman absurdius on juuri nyt voimissaan ja järki kesälomilla. Tästä puuttuu enää Suomen euroviisuvoitto. Jään odottamaan elokuun alkua.


Linkkejä:
Anarkistinen Pogo-puolue
http://www.appd.de/
Lasol-Lady
http://www.lasol.fi/tuotteet/LasolLady.html
Jos todellisuus ei enää riitä
http://lehti.samizdat.info/

4 comments:

Anonymous said...

Lady Lasolilla (eikö se näin päin kuulostakin paremmalta?) saa päivänsä mukavasti käyntiin. Alangon Ismon sanoin: Liikaa, vain vähän liikaa on riittävä annokseni.

-antero l.

Pekka said...

Kyllä, markkinoijalla on mennyt lasol väärään kurkkuun nimeä keksiessä.

AaJii said...

Kuinkas sen euroviisuvoiton kanssa sitten kävikään. :-)

Pekka said...

Hahaa, näin vanhaan juttuun oli tullut vielä viestiä. Tuo juttu on kirjoitettu voiton jälkeen:)