Tuesday, February 17, 2009

Vastakkainasettelun aika on ohi?

24. 1. ”Tarvitsemme päällemme käyvän kansainvälisen taloustaantuman taittamiseksi talvisodan kansallista yhteishenkeä. Toistaiseksi oppositio on tarjonnut vain Otto Wille Kuusisen propagandahallituksen auttavaa kättä."

Näin kommentoi siis valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok) Turun Sanomien kolumnissaan sitä, että oppositio ei ole hänen kanssaan samaa mieltä taloudenhoidosta.

4.2 Eduskunnassa keskustellaan valtionvarainministerin syytöksestä, jossa hän rinnastaa opposition maanpetturihallitukseen. Jyrki Katainen pyytää kyselytunnilla anteeksi.

7. 2. Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) nimittää Helsingin Sanomien haastattelussa Sdp:tä ja vasemmistoliittoa "katkerien ihmisten puolueiksi".

En tiedä, onko se ikävästi sanottu, mutta Sdp ja vasemmistoliitto ovat sellaisia katkerien ihmisten puolueita. Ei hyväksytä, että toiset ihmiset menestyvät."

9.2 Henna Virkkunen pyytää anteeksi lausuntoaan.

11. 2. Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) kannattaa Lex Nokiaa ja kommentoi nykyistä tietoturvalainsäädäntöä Aamulehden haastattelussa.

Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja.”

Lindén on väärässä: laki ei salli työnantajan vaatia työntekijää riisuutumaan alasti.

12.2 Lindén perui väitteensä.
Kuvailin, kärjistin, väritin ja ehkä yritin olla huumoripitoinen. Ilmeisesti sitä ei sallita.

13. 2.
"Ei haittaa, oli demareita kaikki!"

Väitetään, että kansanedustaja Eero Lehti (kok) totesi näin liikenneonnettomuuksissa kuolleista eduskunnan lähetekeskustelussa.

No comments: