Wednesday, September 17, 2008

Täällä taas!

Lomat on jo pidetty aikoja sitten eikä kesääkään ole enää edes mambamaisesti jäljellä. Nyt on laitettava kesävermeet tämän vuoden osalta lopullisesti naulaan ja palattava takaisin sorvin (tämän blogin) ääreen.

Syksyllä tulen panostamaan kuntavaalikampanjaan. Muistutukseksi: vaalit pidetään jo lokakuun 26. päivä. Ennakkoon voi äänestää kotimaassa 15.–21.10.2008 ja ulkomailla 15.–18.10.2008. Pitäkää päivämäärät mielessä!

Ikävä kyllä kuntavaalien äänestysprosentti on ollut viime vuosina yllättävän alhainen. Vuoden 2004 kunnallisvaaleissa koko maan äänestysprosentiksi jäi vain 58,6 prosenttia. Kaupunkien ja kuntien valtuustoissa kuitenkin päätetään hyvin suuresta osaa ihmisten arkea koskevista asioista. Äänestämällä kuntavaaleissa voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka kunnan julkiset palvelut järjestetään. Tärkeintä on, että äänestää, kannatti sitten mitä puoluetta tai henkilöä tahansa.

Tulen puhumaan peruspalvelujen tärkeyden lisäksi erityisesti Lahden kehityksen puolesta. Lahti on selvästi mainettaan parempi paikka, ja uskon vakaasti, että yhdessä voimme tehdä tästä kaupungista vielä vahvemman!

Vaalisivustoni on avattu osoitteessa www.pekkakomu.fi, ja sinne on tulossa uutta materiaalia hyvin pian. Tervetuloa debatoimaan ja ottamaan osaa kampanjaan! Muutetaan Lahti yhdessä!

6 comments:

Jukka Torikka said...

Tervetuloa vaan takaisin blogosfääriin pienen tauon jälkeen!

Mainitsemasi äänestysprosentti on tosiaan ongelma. Onkin hieman kummallista, jos verrataan kunnallisvaalien ja presidentinvaalien äänestysaktiivisutta. Kunnallisella päätöksenteolla on ihmisten arkeen paljon suurempi vaikutus kuin presidentin tekemisillä, mutta silti presidentistä äänestäminen kiinnostaa enemmän

Tsemppiä vaalityöhön ja puhtia paremmalle Lahdelle!

Kai Kuokkanen said...

Oletko huomannut jo ESS:n törkeän rahastuksen vaalikoneellaan? Vastausten perustelu maksaa 55€!!

Mun mielestä naurettava/itkettävä rimanalitus. ESS on aina ollut oikeistolainen, mutta näin läpinäkyvää toimintaa en nyt sentään odottanut.

lisää tuolla mun blogissa.

Pekka said...

Kyllä,
olen kanssasi samaa mieltä. Ehdokkaiden mielipiteiden perustelu on niin tärkeä osa vaaliprosessia ja edustuksellista demokratiaa, ettei sitä saisi noin rajoittaa!

Meikäläiselle kävi taas niin, että luulin ostavani heiltä lisänäkyvyys-mediapakettia hintaan 55€. Sillä saikin sitten juuri mainitsemaasi "lisänäkyvyyttä" eli perustella vastauksensa.

Eipä ole ESS myöskään julkaissut vastinettani toiselle ehdokkaalle, jonka juttu oli ESS:n mielipidepalstalla.

Ehkäpä ESS korjaa tästä linjaansa. Ainakin toivon niin.

Eero Tikka said...

No johan on törkeää rahastusta! Näin omasta oikeistolaisuudestani...

Ei kai kyseisen vaalikoneen kysymykset ole vielä semmoisia, että oikein huutavat perusteluja? Oliko se muuuten ksml joka joitain vuosia sitten laittoi koko vaalikoneen maksulliseksi? Siitä taisi nousta melkoinen mekkala, eikä vastaavaa ole sen jälkeen näkynyt.

Pekka said...

Kyllähän ne kysymykset ovat juuri sitä perinteistä mallia, joihin on vaikea vastata ilman perusteluja. Tuskin ihan sattumalta niitä on sellaiseen muotoon viilattu...

Muistelisin, että Keskisuomalainen taisi tosiaan aiheuttaa kovan metakan Jyväskylässä, kun pisti vaalikoneen kysymykset maksullisiksi. Miten ksml toteuttaa homman näissä vaaleissa?

Tähän asiaan pitää puuttua myös Lahdessa! Turha valittaa heikoista äänestysprosenteista, jos perusasiat eivät ole kunnossa.

Pekka said...

Kahden viikon odottelun jälkeen ESS julkaisi kirjoittamani vastineen. Hyvä näin, kiitos.